Сторінкифуерг

четвер, 24 січня 2019 р.

Мей оприлюднила "План Б" щодо Brexit


Прем'єр-міністерка Великобританії Тереза Мей у понеділок, 21 січня, оприлюднила в британському парламенті "План Б" стосовно виходу країни зі складу Європейського Союзу.
Суть плану полягає у відновленні переговорів з Брюсселем стосовно питання прикордонного контролю між Північною Ірландією та Республікою Ірландія, пише DW.

За словами Мей, цього тижня вона планує провести додаткові переговори стосовно північноірландського питання в парламенті, зокрема з представниками північноірландської Демократичної юніоністської партії (DUP), а потім представити результат цих дискусій у Брюсселі. Прем'єр-міністерка виключила можливість проведення повторного референдуму про Brexit, а також перенесення на іншу дату терміну виходу Великобританії з ЄС.
Своїм "Планом Б" Мей намагалася здобути підтримку парламенту, який 15 січня відхилив узгоджену її урядом угоду про вихід з ЄС, щоб уникнути невпорядкованого Brexit.
Реакція на її промову, однак, була переважно негативною. За словами лідера опозиційної Лейбористської партії Джеремі Корбіна, Мей відмовляється визнавати реальну ситуацію навколо її угоди. Прихильники Brexit, у свою чергу, відкидають досягнуту з Брюсселем домовленість про те, що Великобританія залишиться в митному союзі з ЄС, якщо про інше не буде домовлено на кінець перехідного періоду. На думку противників угоди, це прив'яже Сполучене Королівство до Євросоюзу.
Нагадаємо, 25 листопада минулого року країни-члени ЄС схвалили проект договору, що регламентує ключові питання виходу Сполученого Королівства зі складу ЄС. Однак 15 січня британський парламент відмовився його ратифікувати. Очікують, що 29 січня у парламенті має відбутися голосування щодо "Плану Б" Терези Мей. 
Детальніше читайте на УНІАН: https://www.unian.ua/world/10416300-tusk-prigadav-yak-vmovlyav-prem-yera-britaniji-ne-gratisya-z-durnim-brexit.html

Немає коментарів:

Дописати коментар