Сторінкифуерг

пʼятницю, 23 серпня 2019 р.

ЄС виділить €58 млн на реформу профосвіти в Україні


Україна отримає від ЄС 58 млн євро на реформу освіти
В ЄС оцінили проведені реформи і назвали їх "винятковими досягненнями", а також повідомили, що створять команду підтримки реформ у Міносвіти.
 Посол Європейського Союзу в Україні Х'юг Мінгареллі високо оцінив досягнення України у сфері реформування освіти, а також заявив, що в рамках нової програми ЄС надасть Україні 58 млн євро для реформи профосвіти. Про це він розповів на освітньому форумі в Києві, повідомляє Інтерфакс-Україна в понеділок, 19 серпня.

 "Те, що ви змогли досягти за цей короткий термін у складних умовах, - це надзвичайні і виняткові досягнення. Те, що ви досягли за останній рік, - не так багато людей не в багатьох країнах могли б похвалитися такими результатами", - зазначив Мінгареллі.
 Він додав, що реформа децентралізації - одне з основних досягнень чинного уряду, в тому числі, в галузі освіти. За словами дипломата, держресурси на освіту стають доступнішими для влади на місцях.
 "Ми запускаємо зараз нову програму, де 58 млн євро будуть надаватися для реформи профосвіти в Україні, і це буде важливим внеском", - сказав Мінгареллі.
 Крім того, буде створюватися нова команда підтримки реформ у Міністерстві освіти і науки, для продовження розпочатої державної реформи держуправління.
 "Ми готові допомагати і підтримувати, щоб ваша спроможність росла ще більше, щоб робити такі фантастичні речі на благо молодих українських громадян", - підкреслив глава представництва ЄС в Україні.
Нагадаємо, що раніше ЄС виділив мільйони євро для освітніх проектів в Україні - вісім українських проектів перемогли в конкурсі програми Євросоюзу Еразмус+ у напрямку Розвиток потенціалу вищої освіти і отримають гранти на загальну суму 7,15 млн євро.
Також повідомлялося, що в ЄС назвали пріоритети для нової влади України - ключовими завданнями бачать забезпечення верховенства права, проведення земельної реформи та запровадження змін у секторі енергетики.

Немає коментарів:

Дописати коментар