Сторінкифуерг

четвер, 8 серпня 2019 р.

ЄС виділив мільйони євро для освітніх проектів в Україні


У проектах за участю України працюватимуть 52 партнери з 21 країни світу
Гроші будуть витрачені на модернізацію освітніх програм, поліпшення кваліфікації вчителів і розширення співпраці вишів.
Вісім українських проектів перемогли в конкурсі програми Євросоюзу Еразмус+ у напрямку Розвиток потенціалу вищої освіти і отримають гранти на загальну суму 7,15 млн євро. Про це повідомило Міносвіти і науки в середу, 7 серпня.

Зазначається, що ці гроші будуть витрачені на модернізацію освітніх програм, поліпшення кваліфікації вчителів і розширення співпраці вишів. Українські дослідники почнуть втілювати нові проекти вже в жовтні 2019 року і січні 2020-го.
"Проекти зосереджені на модернізації освітніх програм у сфері кіберфізичних систем і ерготерапії. Частина робіт також стосується підвищення якості вивчення іноземних мов учителями та поліпшення співпраці вишів з економічними і соціальними партнерами", - йдеться в повідомленні.
Виконавцями проектів стане 51 українська організація, до роботи, зокрема, залучені три переміщених виші - Донецький національний технічний університет, Донецький держуніверситет управління і Горлівський інститут іноземних мов.
У проектах за участю України працюватимуть 52 партнери з 21 країни світу.
Нагадаємо, за останні чотири роки ЄС надав Україні близько 10 млрд євро допомоги. З цієї суми - 200 млн євро щорічно виділяються у формі грантів, тобто, це безоплатна допомога.

Немає коментарів:

Дописати коментар