Сторінкифуерг

вівторок, 30 квітня 2024 р.

"Європа може загинути": Макрон заявив про загрозу і вказав, як запобігти

     Французький лідер наголосив, що слід побудувати "стратегічну концепцію надійної європейської оборони для себе".
                    Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що країни Європи можуть зіштовхнутися з "великими ризиками" у найближчі роки, і закликав посилити оборону.
                   Цю заяву французький лідер зробив під час виступу в Сорбонні 25 квітня, повідомляють BFM TV та Reuters.

                    За словами Макрона, є "великий ризик" побачити Європу ослабленою перед обличчям "світових потрясінь" на горизонті наступного десятиліття.
                        "Ризик бути ослабленим або навіть пониженим є величезним, тому що ми перебуваємо в безпрецедентний момент потрясінь у світі, прискорення великих трансформацій", –зазначив він.
                    "Ми повинні побудувати стратегічну концепцію надійної європейської оборони для себе", – сказав Макрон, додавши, що Європа не може бути "васалом" США.
                        Він також заявив, що не можна дозволити Росії перемогти в Україні.
Президент Франції анонсував, що в наступні місяці звернеться до європейських партнерів із пропозиціями щодо безпеки. Він додав, що Європі також потрібен власний потенціал у сфері кібербезпеки і закликав до тісніших оборонних зв’язків із Великою Британією після її виходу з ЄС.
                    "Є ризик, що наша Європа може загинути. Ми не готові протистояти ризикам", – сказав Макрон.
                    "Немає оборони без оборонної промисловості... Ми мали десятиліття нестачі інвестицій", – заявив французький лідер, додавши, що членам ЄС слід віддавати перевагу купівлі європейської військової техніки.
                    Нагадаємо, як заявив у середині квітня німецький генерал-лейтенант Карстен Броєр, що Росія може бути готова до нападу на країни НАТО за п’ять-вісім років. Це стане можливо, якщо Москва відновить сили після війни проти України.

Немає коментарів:

Дописати коментар