Сторінкифуерг

четвер, 22 жовтня 2020 р.

Безвізу з Європою нічого не загрожує – Зеленський


 Президент Володимир Зеленський заявив, що безвізовому режиму України з Європейським Союзом нічого не загрожує, а на Україну на міжнародній арені почали дивитися "по-новому".
Джерело: послання Зеленського з трибуни Верховної Ради 20 жовтня
     Пряма мова: "Безвізовому режиму України з Європою нічого не загрожує. Хто б вам що не казав. Це стосується і співпраці з МВФ, яку ми продовжуємо. Так само - як зі Світовим банком та ЄБРР".
    Деталі: Також він заявив, що на міжнародному рівні зникла фраза "Світ втомився від України".
За словами Зеленського, його влада "надала іміджу нашої держави нового змісту".
     Пряма мова: "На Україну почали дивитися по-новому. Сприймати як конструктивного, надійного, а отже – рівноправного гравця. Як країну, що цінує будь-яку підтримку, та сподівається передусім на себе. Бо розуміє, що ніхто за нас не втілить перетворення, ніхто за нас не побудує успішну країну. Ми стали проактивними".
     Що передувало: "Європейська солідарність" Петра Порошенка заявила, що рішення Верховної Ради щодо формування конкурсної комісії САП поставило під загрозу безвізовий режим з Євросоюзом. У партії назвали комісію кишеньковою.
     Водночас в Офісі президента заявили, що "взяли до відома, як визначення комісії так і критику в суспільстві, яка супроводжувала це рішення парламенту".

Немає коментарів:

Дописати коментар