Сторінкифуерг

середу, 1 серпня 2018 р.

Єврокомісія попередила про зовнішнє втручання у європейські вибори

Єврокомісар з питань безпеки Джуліан Кінг закликав усі країни-члени Європейського Союзу серйозно сприймати загрозу зовнішнього втручання напередодні майбутніх європейських виборів у 2019 році.
Із таким закликом Кінг виступив у інтерв’ю виданням медіагрупи Funke, повідомляє Deutsche Welle.

Комісар висловив стурбованість з приводу того, що іноземний вплив буде поширюватися через соціальні мережі, як це відбулося у випадку російського втручання у президентські вибори в 2016 році у США та в рамках референдуму щодо Угоди про асоціацію України та ЄС.
"Всі держави-члени повинні серйозно ставитися до загрози демократичному процесу і інституціям, які становлять кібератаки і кампанії з дезінформації, вони повинні мати національні плани щодо запобігання", - сказав Кінг.
"Ми повинні зупинити зусилля державних і недержавних суб'єктів з підриву нашої демократичної системи та використання цього проти нас", - додав Кінг.
Він застеріг, що маніпуляції хакерів, які намагаються вплинути на вибори за допомогою цілеспрямованих інтернет-кампаній або поширення "фейкових новин", можуть бути тонкими і дуже шкідливими.

Детальніше: https://www.eurointegration.com.ua/news/2018/08/1/7085074/

Немає коментарів:

Дописати коментар