Сторінкифуерг

вівторок, 15 червня 2021 р.

Міндовкілля працює над створенням Українського кліматичного фонду

 

Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів працює над створенням Українського кліматичного фонду, аби втілити заплановані у Другому національно визначеному внеску (НВВ2) трансформації. Водночас, Міністерство проводить консультації з усіма заінтересованими сторонами, аби сформувати кінцеву ціль щодо рівня викидів парникових газів до Паризької угоди (НВВ2) та завершує розробку стратегії з адаптації до зміни клімату.  
        Про це йшлося під час зустрічі Міністра захисту довкілля та природних ресурсів України Романа Абрамовського та посла Фінляндії в Україні Пяйві Лайне.       «Міндовкілля пропонує зменшити викиди парникових газів на 65 % у 2030 році порівняно з 1990 роком... Європейський  Союз - на 45 %. Сподіваюся, що цим ми уповільнимо чи знизимо до мінімуму таку загрозу зміни клімату» - сказав Роман Абрамовський.  
     Передбачається, що спочатку наповнення Українського кліматичного фонду відбуватиметься з податку на СО2 та від інших екологічних відрахувань. 
     «Ми прагнемо, аби це була окрема юридична особа, з наглядовою радою і прозорою системою прийняття рішень. Ми домовились з міжнародними партнерами, аби вони стали співменеджерами фонду. Для початку, кошти з фонду йтимуть на конкретні програми з модернізації промисловості. Адже наразі ті екологічні податки, що збираються на державному рівні, не мають прямого цільового використання», - зазначив Роман Абрамовський.

Немає коментарів:

Дописати коментар