Сторінкифуерг

пʼятниця, 30 липня 2021 р.

Урядовці обговорили подальші кроки щодо оновлення Угоди про асоціацію

              23 липня під головуванням Віцепрем'єр-міністерки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольги Стефанішиної відбулась нарада з представниками міністерств та інших органів виконавчої влади щодо підготовки до оновлення Угоди про асоціацію. 

Учасники зустрічі обговорили основні заходи в контексті підготовки до оновлення торговельної частини Угоди про асоціацію, а також Додатків до неї; процес та подальші кроки щодо приєднання до Конвенції про процедуру спільного транзиту з ЄС (NCTS); а також питання зонування у випадку виявлення хвороб у тварин в Україні.
         Під час зустрічі було наголошено, що оновлення Угоди про асоціацію важливе і в контексті ширшої міжнародної торгівлі України. 
     Учасники погодили подальші кроки з лібералізації торгівлі промисловою та сільськогосподарською продукцією з ЄС, зокрема щодо оновлення тарифних квот для розширення можливостей українським експортерам.
     «Для нас важливо якомога швидше прийти до фінальної домовленості щодо оновлення тарифної частини Угоди про асоціацію, щоб реалізувавати весь її потенціал. Водночас, маємо завершити роботу над оцінкою досягнення цілей Угоди про асоціацію, яку представимо європейській стороні на Саміті Україна-ЄС. Це важливий крок, який відкриває двері до спільного розуміння між Україною та ЄС додаткових можливостей, які ми ще не використали для розвитку нашої країни завдяки Угоді про асоціацію», – зазначила Ольга Стефанішина, Віцепрем’єр-міністерка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України. 

Немає коментарів:

Дописати коментар