Сторінкифуерг

пʼятниця, 19 листопада 2021 р.

ЄС виділить €700 тис. на допомогу мігрантам на кордоні Польщі та Білорусі

200 тис. євро мають передати білоруському Червоному Хресту.
      Європейський союз виділив €700 тис. на надання гуманітарної допомоги мігрантам на кордоні Польщі та Білорусі.
          Про це йдеться у заяві Єврокомісії.

    200 тис. євро отримає Червоний Хрест та Червоний Півмісяць, який зможе передати кошти білоруському Червоному Хресту. Кошти повинні витратити на закупівлю продуктів харчування, ковдр, гігієнічних засобів та ліків.
"Крім того, Єврокомісія підготувала ще €500 тис. та підтримує зараз контакти з міжнародними гуманітарними організаціями у пошуку шляхів застосування цих коштів", — наголошується в заяві.
         Єврокомісар з антикризового управління Янез Ленарчич запевнив, що ЄС підтримуватиме своїх партнерів із надання гуманітарної допомоги, щоб полегшити становище людей на кордоні.
            "Я закликаю до постійного доступу гуманітарних організацій з обох сторін, щоб дістатися цієї великої групи біженців і мігрантів і надати їм термінову допомогу", — наголосив він.
        Нагадаємо, Білорусь спровокувала міграційну кризу на своїх кордонах із Литвою, Латвією та Польщею. Нелегали з Іраку, Сирії та країн Африки масово прибувають до Мінська, а прикордонна служба Білорусі допомагає мігрантам потрапити до ЄС. Дозвіл на прохід біженців став відповіддю режиму Лукашенка на західні санкції.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар