Сторінкифуерг

вівторок, 14 лютого 2023 р.

Порозуміння з Макроном і Шольцом та зброя від Британії: Зеленський розповів про домовленості

Зеленський також розповів про свою зустріч з Анджеєм Дудою.
       Президент України Володимир Зеленський розповів про результати переговорів з різними державами світу щодо передавання ЗСУ зброї. 
      Про це він сказав під час свого традиційного звернення до українців 13 лютого. 

         "Ми досягли важливого розуміння з Британією щодо далекобійної зброї та необхідності пришвидшити постачання танків. Маємо хорошу домовленість щодо артилерії та боєприпасів. Маємо повне розуміння позицій одне одного в питанні сучасної бойової авіації. І я дякую всім нашим британським друзям, дякую пану прем'єр-міністру Сунаку за розпочату роботу, зокрема в авіаційному напрямку", - сказав президент. 
         Володимир Зеленський також розповів подробиці стосовно переговорів з Макроном та Шольцом. 
       "Сильною зустріччю були й наші переговори в Парижі з президентом Макроном і канцлером Шольцом. Ми говорили втрьох дуже відверто, і це дало змогу знайти спільне розуміння щодо перспектив у цій війні. Думаю, це значно полегшить розв'язання оборонних питань. Ми маємо спільне бачення шляху до перемоги. І окремо я хочу подякувати пану президенту й пану канцлеру за консолідовану підтримку нашої євроінтеграції", - пояснив президент. 
             Український лідер зазначив, що його візит до Брюсселю став таким, якого ще не було в історії відносин України із Євросоюзом.
              "Уперше – така увага до України, уперше – зустріч одразу з усіма лідерами Європи та плюс іще серія розмов із європейськими лідерами – максимально динамічних, змістовних і позбавлених зайвої політизації. З кожним лідером ми проговорили суто ті речі, які важливі для наших відносин і для європейської спільноти загалом. Не було жодної порожньої розмови. Я дякую за це всім нашим партнерам", - сказав Зеленський. 
               Президент також розповів про свою зустріч із Анджеєм Дудою. 
           "Особливо відзначу ще переговори з Польщею. З Президентом Дудою – коли я вже повертався в Україну. І була ще окрема розмова з Прем'єр-міністром Моравецьким у Брюсселі.  Ми обговорювали танки й іншу зброю для захисту на землі; літаки й інші засоби для захисту в небі. Обговорили ситуацію в регіоні загалом, перспективи цього року... Як і завжди, маємо повне взаєморозуміння з польськими братами", - пояснив Зеленський.
            Володимир Зеленський додав, що зараз більше, ніж будь-коли, відчувається, що європейські цілі України стають реальністю.

Немає коментарів:

Дописати коментар