Сторінкифуерг

понеділок, 14 серпня 2023 р.

В ЄС готують звіт щодо розширення: рекомендуватимуть переговори з Україною

     Європейська комісія почала підготовку звіту щодо розширення, в якому має висловити рекомендацію щодо переговорів про вступ України до ЄС, очікується, що він має бути оприлюднений у другій половині жовтня.
           Деталі: За даними журналіста, звіт Єврокомісії про розширення, як і очікувалось, має бути оприлюднений у другій половині жовтня. "Наразі відомо, що він міститиме рекомендації про початок переговорів про вступ до ЄС для України та Молдови, а для Грузії – про отримання статусу кандидата на вступ до ЄС", – додав Джозвяк.

                Журналіст "Радіо Свобода" уточнив, що Єврокомісія поки не відмовилась від ідеї "обумовленого" кандидатського статусу для Грузії – це означає, що для наступного етапу (тобто початку переговорів) вона має виконати певні умови й критерії.
                Він також нагадав, що остаточно ці рішення мають схвалити лідери ЄС на саміті в грудні.
                Що було раніше:
             Лідери країн ЄС наприкінці червня минулого року ухвалили рішення визнати європейську перспективу Грузії, однак, на відміну від України та Молдови, статус кандидата буде надано країні лише після проведення комплексу реформ.
                Раніше цього року повідомлялось, що Європейська комісія міркує над тим, аби рекомендувати державам-членам ЄС розпочати переговори про вступ з Україною і Молдовою, а Грузії надати кандидатський статус.

Немає коментарів:

Дописати коментар