Сторінкифуерг

вівторок, 13 червня 2017 р.

Зустріч представників Мережі Центрів європейської інформації

5 червня на базі Товариства «Український Народний Дім в Чернівцях» відбулася зустріч представників Мережі Центрів європейської інформації України, де було презентовано заходи, проведені у 2017 році в рамках відзначення Днів Європи в Україні обласними науковими бібліотеками Чернівців, Вінниці, Львова, Луцька, Миколаєва, Полтави, Старобельська, Хмельницького та Чернігова. Модератором заходу була голова Мережі Євгенія Олійник. Також було обговорено проблеми та потреби бібліотек в умовах децентралізації.

6 червня відбувся тренінг на тему: «Медіаграмотність та перспективи діяльності», обговорені пропозиції проведення Кампанії Європейського тижня місцевої демократії ЦЄІ ОУНБ України. На базі Центру європейської інформації «Буковина – Європа» відбулося засідання круглого столу «Бібліотеки в умовах децентралізації».
З вітальними словами виступили начальник обласного управління культури ОДА Віра Китайгородська і т. в. о директора ОУНБ ім. М. Івасюка Наталія Філяк. Експерт з децентралізації регіонального відділення Асоціації міст України Тарас Халавка презентував дослідження «Перший рік роботи бібліотек в умовах децентралізації». Про правове регулювання бібліотечної справи в умовах децентралізації розповіла експерт, кандидат юридичних наук, доцент ЧНУ ім. Ю. Федьковича Ольга Чепель.
У засіданні круглого столу взяли участь представники 8 обласних наукових бібліотек України, директори та завідувачі базових бібліотек ОТГ Чернівецької області, які обговорили питання комплектування, надання нових соціальних та інформаційних послуг, підвищення кваліфікації бібліотекарів ОТГ. Модератором заходу був голова Товариства «Український Народний Дім в Чернівцях» Володимир Старик.




Немає коментарів:

Дописати коментар