Сторінкифуерг

вівторок, 12 вересня 2017 р.

Зустріч-дискусія



 8 вересня в Чернівецькій обласній державній адміністрації відбулась зустріч-дискусія команди проекту «Точне відображення Угоди про асоціацію Україна-ЄС в українських медіа» з представниками облдержадміністрації, журналістами та громадськими активістами.
Керівник проекту «Точне відображення Угоди про асоціацію Україна-ЄС в українських медіа», представник польського Фонду міжнародної солідарності (Solidarity.FundPL) Ізабелла Хруслінська зауважила, що зазначений проект  втілюється Польським Фондом міжнародної солідарності (Solidarity.FundPL) та двома українськими громадськими організаціями «Інтерньюз-Україна» та «Товариство Лева». 8-10 вересня 2017 року запланована низка інформаційних заходів в місті Чернівці.


З короткою презентацією Стратегії комунікування європейської інтеграції України ознайомив присутніх Дмитро Дубов, завідувач відділу інформаційної безпеки та розвитку інформаційного суспільства Національного інституту стратегічних досліджень, експерт проекту, співавтор Стратегії. Він пояснив Концепцію чотирикутнику співпраці «державні органи – міжнародні партнери – громадянське суспільство  - медіа».
Журналісти регіональних ЗМІ, учасники проекту Марія Костинян, кореспондент ТОВ «Телерадіокомпанія «ТВА» та Микола Кобилюк, репортер видання «Молодий Буковинець» висвітлювали питання ролі ЗМІ в процесі комунікування європейської інтеграції України.
«Роль громадських активістів на неурядових організацій в процесі комунікування європейської інтеграції України» - таке питання обговорювали з представниками проекту громадські активісти Чернівецької області: кандидат історичних наук, віце-президент Благодійного фонду «Суспільні ресурси та ініціативи» Сергій Гакман, представник «Українського народного дому в Чернівцях» Ярослав Філяк та консультант Центру європейської інформації «Буковина – Європа» Марина Ріга.
У дискусії прийняли участь представники команди проекту: Наталія Руденко, координатор проекту «Точне відображення Угоди про асоціацію Україна-ЄС в українських медіа», ГО «Інтерньюз-Україна» (м. Київ) • Андрій Нечипорук, координатор проекту, «Точне відображення Угоди про асоціацію Україна-ЄС в українських медіа», Товариство Лева (м. Львів) • Анатолій Марциновський, експерт та тренер проекту, журналіст «Європейської правди»
На зустріч завітав голова обласної державної адміністрації Олександр Фищук. Посадовець привітав гостей на буковинській землі, побажав плідної праці та підкреслив глибоку зацікавленість та підтримку обласної влади у темі, на яку націлений проект.
Проектом передбачена тісна співпраця з регіональними журналістами з метою посилення спроможності регіональних медіа у висвітленні тем, які стосуються імплементації Угоди про асоціацію, а також збільшення обсягів якісної інформації про процес євроінтеграції України.

Немає коментарів:

Дописати коментар