Сторінкифуерг

понеділок, 23 жовтня 2017 р.

Лідери ЄС схвалили підготовку до другої фази Brexit-переговорів

Лідери країн ЄС схвалили підготовку до другої фази переговорів щодо виходу Британії з блоку.
Про це голова Європейської ради Дональд Туск написав у своєму Twitter.




"Висновки щодо Brexit затверджено. Лідери дали "зелено світло" на внутрішню підготовку 27 держав-членів ЄС до другої фази", - написав Туск.
Brexit conclusions adopted. Leaders green-light internal EU27 preparations for 2nd phase. #EUCO
— Donald Tusk (@eucopresident) 20 жовтня 2017 р.
Так, у висновках зазначено, що Європейська Рада вітає прогрес, досягнутий у відношенні до прав громадян.
Лідери країн ЄС також визнали, що стосовно питання Ірландії було досягнуто "певного прогресу", зокрема щодо зближення з принципами та цілями Белфастської угоди (мирної угоди, яка була укладена у 1998 році з метою припинення конфлікту в Північній Ірландії).
У висновках також зазначено, що хоча Велика Британія і заявила, що буде виконувати свої фінансові зобов'язання, взяті під час її членства у блоці, однак вони ще не були перетворені у тверде і конкретне зобов'язання Британії щодо врегулювання всіх цих зобов'язань.
"Ґрунтуючись на цьому прогресі, Європейська Рада закликає продовжувати роботу з метою зміцнення досягнутого взаємодії та просування переговорів, щоб якнайшвидше перейти на другий етап переговорів", - йдеться у висновках.
Нагадаємо, після п'яти раундів переговорів головний переговірник ЄС Мішель Барньє заявив, що Британія та ЄС зайшли в глухий кут через питання фінансових зобов'язань Лондона і виключив початок дискусій щодо майбутньої торгівлі на наступному тижні.


Детальніше: https://www.eurointegration.com.ua/news/2017/10/20/7072570/

Немає коментарів:

Дописати коментар