Сторінкифуерг

середу, 1 листопада 2017 р.

Канада вже скасувала для України 98% обмежень у рамках зони вільної торгівлі

Україна в найближчі сім років скасує для Канади 99% тарифів і обмежень в рамках зони вільної торгівлі, Канада на поточний момент вже скасувала 98% обмежень.

Про це повідомляється на урядовому порталі. У повідомленні наголошується, що сторони забезпечують взаємний доступ до державних закупівель, вирівнюють екологічні стандарти, стандарти праці, захисту прав інтелектуальної власності.
"Потенціал для подальшого зростання значний: у рамках впровадження Угоди про зону вільної торгівлі Канада відмінила вже 98% тарифів і обмежень, Україна - 72% і протягом 7 років доведе цей показник до 99%", - йдеться в повідомленні.
Згідно з повідомленням, 31 жовтня прем'єр-міністр України Володимир Гройсман провів зустріч з прем'єр-міністром Канади Джастіном Трюдо, під час якої сторони обговорили посилення політичного діалогу і розширення зони вільної торгівлі на сферу послуг і інвестицій.
Голови урядів також обговорили пріоритети головування Канади в G7 в 2018 році. Домовилися, що під час майбутнього саміту Великої сімки в червні 2018 року українське питання буде розглянуто в контексті зміцнення безпеки і забезпечення миру, в питаннях координації міжнародної підтримки українських реформ.
Сторони обговорили також ситуацію на сході України і можливості розгортання в Донбасі миротворчій операції під егідою ООН.
Як повідомляв УНІАН, зона вільної торгівлі між Україною та Канадою почала діяти 1 серпня. Канадські інвестиції (акціонерний капітал нерезидентів) в Україні за підсумками першого кварталу 2017 року зросли на 2,6% - до 42,2 млн дол.


Детальніше читайте на УНІАН: https://economics.unian.ua/finance/2218916-kanada-vje-skasuvala-dlya-ukrajini-98-obmejen-u-ramkah-zoni-vilnoji-torgivli.html

Немає коментарів:

Дописати коментар