Сторінкифуерг

неділю, 18 лютого 2018 р.

Міністр закордонних справ Болгарії, віце-прем'єр Катерина Захарієва вважає, що Євросоюз готовий розглянути питання про вступ у союз держав Західних Балкан, але лише за умови виконання ними основних критеріїв для членства

Таку думку голова зовнішньополітичного відомства висловила під час  міжпарламентської конференції з питань зовнішньої політики і політики безпеки та оборони ЄС, що пройшла в Софії, передає власний кореспондент Укрінформу.
«Ми прийшли до єдиної думки, що Євросоюз повинен бути готовим до прийняття нових членів – держав Західних Балкан. Але це станеться лише тоді, коли ці країни будуть відповідати всім критеріям членства в союзі», - зазначила Захарієва.
За її словами, стратегія по відношенню до держав цього регіону є всеосяжною і довгостроковою. Глава зовнішньополітичного відомства Болгарії особливо підкреслила, що багато чого залежить ще й від того, як країни ЄС будуть допомагати країнам Західних Балкан у реалізації економічних і політичних реформ.
«Європейська перспектива держав Західних Балкан – пріоритет не лише болгарського головування в ЄС, але і Європейської комісії», - підсумувала Захарієва.


Немає коментарів:

Дописати коментар