Сторінкифуерг

суботу, 22 вересня 2018 р.

ЄС виділить Україні 54 млн євро на енергоефективність


Європейський Союз готовий надати Україні другий транш обсягом 54 мільйони.
ЄС виділить ще 54 мільйони євро на потреби Фонду енергоефективності України, передає прес-служби Кабміну, інформує Ukr.Media.

".... вже стартував конкурс на обрання незалежних членів Спостережної ради Фонду (енергоефективності - ред.), вже 14 листопада буде сформований весь його склад. Підготовлено перші енергетичні сертифікати будівель. Розпочато атестацію енергоаудиторів. З 14 у ВНЗ України стартувала програма з навчання енергоаудиторів. Наша мета - енергоефективна і енергонезалежна України", - зазначив Геннадій Зубко.
За його словами, також забезпечено фінансування Фонду ЕЕ з держбюджету. Прийнято постанову КМУ про збільшення статутного капіталу Фонду в 1 млрд 600 мільйонів грн, що також враховано в проекті Держбюджету на 2019 рік.
У свою чергу заступник генерального директора Генерального директорату з питань політики сусідства та переговорів з розширення Європейської Комісії Катаріна Матернова зазначила, що "ЄС готовий надати другий транш фінансової допомоги в розмірі 54 мільйонів євро на підтримку Фонду енергоефективності України".
"Як тільки буде підписано угоду, що кошти надійдуть в Мультидонорський фонд", - підкреслила вона.


Немає коментарів:

Дописати коментар