Сторінкифуерг

четвер, 27 грудня 2018 р.

В Єврокомісії попередили Україну про можливість скасування безвізового режиму


Європейські дипломати закликають український уряд терміново прийняти заходи по боротьбі з корупцією, щоб українці не втратили можливості вільно подорожувати до Європи.
Європейська комісія завершила моніторинг виконання українським урядом угоди про безвізовий режим з Євросоюзом і вказала на ряд небезпек, за яких Україна може бути позбавлена безвізу, інформує UkrMedia.

Інформацію передає видання «Німецька хвиля» з посиланням на документи з ЄК.
Так, згідно зі звітом європейських дипломатів, українці можуть втратити можливість вільно подорожувати до Європи, якщо уряд країни не прискорить виконання пункту угоди про боротьбу з корупцією. Зокрема, Кабінету міністрів пропонується «терміново» скасувати зобов'язання подавати е-декларації для активістів.
В ЄК уточнюють, що питання «ефективності та незалежності» антикорупційних органів в Україні - НАБУ і САП, «вирішені до цих пір не були».
«Аудит НАБУ викликає занепокоєння через політично обумовлені призначення аудиторів... Незалежність і довіра до САП не були відновлені», - наголошується в звіті.
Також Україну у звіті зараховують до країн з «високим рівнем нерегулярної міграції», відзначаючи, що уряд не робить жодних зусиль для зміни ситуації.
Навесні віце-президент Парламентської асамблеї Ради Європи Володимир Ар'єв стверджував, що Європейський союз не має наміру скасовувати безвізовий режим для України, а можливо лише скоректує його таким чином, як і аналогічний режим, який діє в США.
До цього у Раді Європи опублікували інформацію, що українцям перед подорожжю по країнах Євросоюзу доведеться в рамках безвізового режиму оформити спецдозвіл, за який доведеться додатково заплатити.

Немає коментарів:

Дописати коментар