Сторінкифуерг

четвер, 27 лютого 2020 р.

На початку березня у Європарламенті відбудеться “Український тиждень”


Упродовж 3-5 березня 2020 року в Європейському парламенті в Брюсселі (Королівство Бельгія) триватиме "Український тиждень". 
Про це журналістам повідомив представник України при ЄС Микола Точицький.

У перший день “Українського тижня” заплановано дискусію, присвячену процесу реформ у нашій країні, в якій візьмуть участь члени Європарламенту, депутати Верховної Ради, представники експертних кіл. Планується, що в офіційній церемонії відкриття «Українського тижня» візьме участь президент ЄП Давід Сассолі. 
Другий напрямок стосуватиметься бачення України щодо участі у Зеленій угоді ЄС. На цьому етапі це є добровільною ініціативою України, яка також розглядає європейський "зелений" порядок денний як платформу для технологічного оновлення виробництва та соціального розвитку. Як зазначав віцепрем’єр Дмитро Кулеба, Україна має стати невід’ємною частиною Європейської зеленої угоди не лише аби спільно з ЄС боротися із наслідками змін клімату, але й у рамках стратегії економічного розвитку, задля підвищення безпеки та створення нових можливостей для українського бізнесу. До участі в обговоренні запрошені представники ключових енергетичних кампаній України та відповідних Генеральних директоратів Європейської комісії.
Один із днів “Українського тижня” буде присвячено кримському питанню. У дискусії щодо ситуації на анексованому півострові візьме участь Віцепрем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Дмитро Кулеба. Також запланований показ фільму Нарімана Алієва «Додому». Світова прем’єра стрічки відбулася торік у травні на 72-му Каннському міжнародному кінофестивалі, де вона брала участь у конкурсній програмі «Особливий погляд».
Крім того, у кулуарах Європарламенту проходитиме виставка «50 винаходів, подарованих Україною світові», у ме­жах якої презентують сучасні українські стартапи в галузі промислових інновацій.
Микола Точицький наголосив, що за останні місяці діалог між Україною та ЄС розвивається надзвичайно прагматично, а представники нової Єврокомісії виявляють до нашої країни посилений інтерес. Він повідомив, що у березні Україну відвідає глава європейської дипломатії Жозеп Боррель, який висловив бажання побувати на Донбасі, а також спеціальний представник ЄС із питань прав людини Еймон Гілмор. Окрім цього, у червні в Брюсселі пройде саміт формату «Східного партнерства» за участі України, Грузії, Вірменії, Азербайджану, Білорусі й Молдови. 
«Ми хочемо, щоб програми, які є в межах «Східного партнерства», були використані для посилення нашого шляху в напрямі європейської інтеграції», — зазначив український дипломат. Він зауважив, що українська сторона зацікавлена в реалізації «Стратегії трійки» в межах «Східного партнерства», яка передбачає диференційований підхід до країн-учасниць цієї ініціативи відповідно до їхнього поступу на шляху до євроінтеграції.
Нагадаємо, 7 липня у Литві відбудеться Міжнародна конференція з питань реформ в Україні, в якій візьмуть участь понад 400 представників делегацій високого рівня з ЄС, НАТО та інших зацікавлених країн і міжнародних інституцій, організацій громадянського суспільства та бізнесу, науковців, представників української діаспори та медіа. А вже 3 березня – в Києві пройде конференція щодо результатів та планів інтеграції України до Євросоюзу та брифінг Дмитра Кулеби і Крістіана Даніельсона.

Немає коментарів:

Дописати коментар