Сторінкифуерг

пʼятниця, 13 березня 2020 р.

Румунія та Словаччина ввели обмеження на кордоні через коронавірус

Румунія умовно розділила територію країн ЄС на зони ризику. Словаччина з 13 березня пропускатиме лише тих громадян, які мають посвідку на проживання.
У Румунії людей під час в'їзду до країни з зони ризику направлятимуть представникам Міністерства охорони здоров'я країни для перевірки в карантині протягом 7 днів, повідомили у пресслужбі Державної прикордонної служби України.

Якщо людина відмовиться від процедури, то Румунія не пропускатиме цих осіб на територію, а повертатиме зворотно. Зауважимо, що Україна не входить до зони ризику у списку Румунії.
Словаччина також обмежила пропуск на свою територію. З 13 березня у Словаччину пропускатимуть лише громадян країни та осіб, які мають посвідку на проживання. Окрім того, Словаччина призупинила пасажирське та автобусне сполучення з Україною.
Зокрема, припиняють міжнародне автобусне сполучення до/з Словаччини, курсування поїздів: 
№ 960/961 Кошице – Мукачево; 
№ 962/963 Кошице – Мукачево;
№ 8860/8863 Чієрна над Тисою – Чоп;
№ 8862/8861 Кошице – Чоп;
безпересадковий вагон № 26/382 Київ – Кошице.
Українські пункти пропуску на кордоні зі Словаччиною працюють у штатному режимі.
Від 25 лютого 2020 року українські прикордонники перевірили вже понад 1,76 мільйона громадян. В результаті виявлено 40 осіб з підвищеною температурою, 18 з них ізолювали для проведення медико-санітарних заходів.
В яких країнах через коронавірус діє обмеження або заборона в’їзду:
Італія;
Польща;
Словаччина;
Чехія;
Ізраїль;
Австрія;
Словенія;
Іспанія;
США;
Казахстан;
Киргизстан;
Молдова;
Катар;
Ангола;
Саудівська Аравія;
Монголія;
Сербія;
Таджикистан;
Росія.
Що відбувається з українськими кордонами? Прем'єр-міністр Денис Шмигаль після оголошення карантину в Україні заявив, що з 12 березня уряд закриває 219 пунктів пропуску громадян, з якими країнами Україна припиняє авіасполучення через коронавірус і автотранспорту. Водночас 49 будуть працювати. Також уряд ухвалив рішення зупинити авіасполучення з Італією.

Немає коментарів:

Дописати коментар