Сторінкифуерг

середа, 25 березня 2020 р.

Боррель: Угода про асоціацію України і ЄС - основний орієнтир для реформ


Боррель наголосив, що наразі реформа у сфері верховенства права в Україні є ключовою
Віцепрезидент Європейської комісії Жозеп Боррель заявив, що орієнтиром для реформ і основним інструментом для зближення України з ЄС є Угода про асоціацію. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна

"Угода про асоціацію між Україною та ЄС є найбільш всеосяжною угодою, яку ЄС укладає з іншою країною. Це орієнтир для українських реформ і основний інструмент зближення України та ЄС, розвитку глибших політичних зв'язків, зміцнення економічних відносин і прищеплення поваги до спільних цінностей. Ми тісно співпрацюємо над його реалізацією", - зазначив Боррель. 
За його словами, повномасштабні та необоротні реформи потребують часу, наступності та незалежності від політичного й економічного тиску. Водночас віцепрезидент Європейської комісії наголосив, що в ЄС розраховують на продовження співпраці з Україною та на підтримку цих реформ. 
Окрім цього, Боррель наголосив, що наразі реформа у сфері верховенства права є ключовою.
"Ми спостерігаємо суттєвий прогрес у реформуванні Генеральної прокуратури та регулярне поповнення послужного списку розслідувань Національного антикорупційного бюро України, зокрема щодо такого важливого судового переслідування організаторів шахрайства в ПриватБанку на суму $5 млрд", - додав Жозеп Борель.

Немає коментарів:

Дописати коментар