Сторінкифуерг

вівторок, 9 червня 2020 р.

32% українців вважають ЄС головним іноземним партнером, який допоможе Україні у відновленні після пандемії COVID-19


Українці розглядають Європейський Союз як головного іноземного партнера, що допоможе Україні подолати кризу, спричинену пандемією COVID-19. 
Про це свідчить опитування громадської думки, проведене агентством Gradus наприкінці травня 2020 року на запит Представництва ЄС в Україні.

Найбільша частка респондентів (32%) вважає, що ЄС є першим іноземним партнером, який допоможе Україні у відновленні після пандемії COVID-19. Респонденти також відзначили Всесвітню організацію охорони здоров'я (23,3%), Сполучені Штати Америки (18,7%), Китай (10,2%) та інші країни.
Українці вважають, що пріоритетними напрямами є підтримка системи охорони здоров’я (81,2%), допомога людям похилого віку та особам з інвалідністю (42,3%), підтримка малого і середнього бізнесу (41,8%), підтримка малих фермерських господарств (24,4%), надання правдивої інформації (22,6%), підтримка жителів регіонів, постраждалих від збройного конфлікту (15%).
Результати опитування відповідають ключовим напрямам відповіді ЄС на пандемію COVID-19 для України.
«У відповідь на пандемію COVID-19 ЄС підтримує Україну й мобілізував пакет підтримки у розмірі 190 мільйонів євро. Ця допомога охоплює різні сектори, насамперед систему охорони здоров'я, малий і середній бізнес, малі фермерські господарства, боротьбу з дезінформацією та підтримку жителів регіонів, які постраждали від збройного конфлікту. Ми раді, що наша підтримка повністю відповідає першочерговим потребам українців, зазначеним в опитуванні», – повідомив голова Представництва ЄС в Україні, посол Матті Маасікас.
Довідково
Опитування проводилось шляхом самостійного заповнення на смартфонах серед учасників онлайн-панелі Gradus. Панель репрезентує людей віком від 18 до 60 років, які проживають у містах із населенням 50 000 осіб і більше. В опитуванні взяли участь 1000 жінок і чоловіків віком 18–60 років.

Немає коментарів:

Дописати коментар