Сторінкифуерг

вівторок, 23 червня 2020 р.

Більшість українців довіряють Європейському Союзу


 Проєкт EU neighbours east презентував результати щорічного опитування громадської думки щодо обізнаності громадян України про Європейський Союз та його співпрацю з нашою країною.
 У дослідженні також наводяться результати опитування в інших країнах Східного партнерства – Вірменії, Азербайджані, Білорусі, Грузії та Республіці Молдова.

Опитування проводилося в лютому-березні 2020 року (до кризи, пов’язаної з пандемією COVID-19) на основі особистих інтерв’ю з репрезентативною вибіркою у 1000 осіб на країну.
Результати опитування такі:
·       51% українців позитивно ставляться до ЄС;
·       64% українських громадян вважають, що відносини з Європейським Союзом є хорошими;
·       68% українців впевнені, що ЄС надає відчутні вигоди громадянам у їхньому повсякденному житті;
·       66% населення України довіряють Європейському Союзу, 52% - ООН, 50% - НАТО, 26% - Євразійському економічному союзу;
·       більш ніж 63% українців визнають основні цінності ЄС та ідентифікують їх як такі цінності: «мир, безпека та стабільність», «захист прав людини», «економічне процвітання», «верховенство права» та «свобода особистості»;
·       62% українців є обізнаними щодо фінансової підтримки ЄС, а 46% із них вважають, що така підтримка є ефективною.
Завантажити повний звіт англійською мовою можна за посиланням.
Додатково
Проєкт «Східне сусідство ЄС» у співпраці з компанією ACT LLC щорічно проводить опитування громадської думки в шести Східних країнах-партнерах ЄС – Вірменії, Азербайджані, Білорусі, Грузії, Республіці Молдова та Україні.

Немає коментарів:

Дописати коментар