Сторінкифуерг

середа, 8 липня 2020 р.

Ольга Стефанішина розповіла про прогрес у переговорах з ЄС щодо «промислового безвізу» та «відкритого неба»


Україна розраховує до Саміту Україна-ЄС отримати результат оцінки власного законодавства у рамках початку переговорів щодо підписання Угоди про оцінку відповідності та прийняття промислової продукції (т.зв. «промисловий безвіз»). Про це повідомила Віцепрем’єр-міністерка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина в етері телеканалу Україна-24 під час робочого візиту до Брюсселю.

"Промисловий безвіз" на порядку денному всіх зустрічей. Це безумовний пріоритет секторального співробітництва. Перший етап роботи місії, яка має оцінити готовність України до початку перемовин щодо підписання АСАА, буде дистанційний, оскільки мова йде про оцінку законодавства. Ми дуже розраховуємо, що до Саміту вже будуть результати правової оцінки ситуації в Україні. Одразу після цього розпочнеться робота фізичної місії, яка оцінюватиме ринок, інфраструктуру тощо. Це насправді дуже великий результат, і ми вже рухаємося у напрямку конкретних кроків», – повідомила Ольга Стефанішна.
Коментуючи питання щодо підписання Угоди про спільний авіаційний простір з ЄС, Віцепрем’єрка зазначила, що зі сторони України є повна готовність підписати Угоду в будь-який найближчий час.
«Ми розуміємо, що є певні дискусії стосовно юридичних нюансів Угоди. Водночас ми впевнені, що є політична воля підписати цю Угоди якнайшвидше і зі свого боку ми запевнили в готовності надати будь-яке сприяння, забезпечити будь-який діалог на всіх рівнях щодо підписання цієї Угоди», – підкреслила Стефанішина.

Немає коментарів:

Дописати коментар