Сторінкифуерг

вівторок, 21 липня 2020 р.

Гендерна рівність потребує спільних зусиль та координації


У рамках підготовки до Стратегічної платформи другого рівня координації міжнародної технічної допомоги, що відбудеться під головуванням Віцепрем’єрки Ольги Стефанішиної 23 липня, проведено зустріч секторальної донорської групи з питань гендерної рівності.
“Завдяки підтримці партнерів ми відзначаємо позитивні зрушення у питаннях протидії гендерно-зумовленому насильству, реформі публічної адміністрації, в секторі безпеки та оборони. Певен, що забезпечення рівності прав потребує спільних зусиль та координації Уряду та міжнародних партнерів. Так ми зможемо посилити нашу спільну роботу в рамках координаційного механізму, який забезпечує Віцепрем'єрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України", - зазначив заступник керівника Служби Віцепрем’єрки Дмитро Каплун.

Метою робочої зустрічі гендерної донорської групи 20 липня стало обговорення пріоритетів державної гендерної політики та співпраці з їх реалізації, а саме гендерно-чутливе реагування на COVID-19, реалізація зобов’язань України в рамках Партнерства Біарріц, регламент роботи гендерної донорської групи в новій архітектурі координації міжнародної технічної допомоги, інтегрування гендерного компоненту в реформи та запуск інформаційних кампаній з подолання гендерних стереотипів та протидії впливу антигендерних рухів.
До зустрічі також долучились Урядова уповноважена з питань гендерної політики, представниці Офісу Першої леді та МФО “Рівні можливості”.
Довідково
Стратегічна платформа другого рівня координації міжнародної технічної допомоги об’єднує більше 30 партнерів з розвитку – представників міжнародних організації та дипломатичних представництв, зокрема посольств Канади, Швеції, Великобританії, Швейцарії, ООН Жінки та інших агенції Організації Об’єднаних Націй, Представництва ЄС в Україні, Координатора проєктів ОБСЄ в Україні, Національного демократичного інституту, Офісу Ради Європи в Україні та інших.

Немає коментарів:

Дописати коментар