Сторінкифуерг

пʼятниця, 3 грудня 2021 р.

Уряд затвердив план заходів зі створення та облаштування призначених прикордонних інспекційних постів

 2 грудня під час засідання Уряд затвердив план заходів із створення та облаштування призначених прикордонних інспекційних постів (ПІП), а також призначених пунктів пропуску на державному кордоні України. Такі пости повністю відповідатимуть вимогам Європейського Союзу.
          Про це повідомляє Міністерство економіки України.

         «Робота прикордонних інспекційних постів, які спеціально призначені для ветеринарного та фітосанітарного контролю імпортованої в Україну продукції, убезпечить внутрішній ринок від небезпечних та неякісних продуктів. Крім того, будівництво таких постів дасть змогу збільшити експорт з України вантажів із живими тваринами та продуктами тваринного походження в країни ЄС, що збільшить доходи в державний бюджет», – прокоментувала заступник Міністра економіки України Ірина Новікова.
       Вона також додала, що функціонування таких постів і пунктів пропуску покращить доступ українським малим і середнім підприємцям до експортних ринків.
Крім того, створення ПІП є частиною Програми «Прискорення приватних інвестицій у сільське господарство» Угоди про позику від 27.08.2019 № 8973-UA, підписаної між Україною та Міжнародним банком реконструкції та розвитку.

Немає коментарів:

Дописати коментар