Сторінкифуерг

понеділок, 17 січня 2022 р.

Серед українців зросла підтримка вступу до НАТО та ЄС: результати соцопитування

Вступу до ЄС підтримує більшість населення в усіх регіонах України. Кількість прихильників і противників НАТО на Півдні і Сході майже однакова.
       Більшість громадян України підтримують вступ до ЄС та НАТО.
      Про це свідчать дані опитування Київського міжнародного інституту соціології (КМІС), проведеного у грудні 2021 року.

         Якби найближчим часом відбувався референдум щодо вступу до ЄС, 67,1% усіх респондентів проголосували б "за", виступили б проти 21,6%. Решта респондентів не голосували б або не визначилися з вибором. Серед тих, хто точно взяв би участь у референдумі, 75,7% підтримали б вступ до ЄС.
       У випадку референдуму щодо вступу до НАТО 59,2% серед усіх респондентів проголосували б "за", 28,1% – "проти". Серед тих, хто точно взяв би участь у референдумі, 67,8% підтримали б вступ до НАТО.
       Серед жителів Заходу та Центру України переважна більшість підтримують і вступ до ЄС, і вступ до НАТО. На Півдні та Сході підтримка євроатлантичної інтеграції нижча.
      Вступу до ЄС підтримує більшість населення в усіх регіонах України (на окупованих територіях опитування не проводилося — Ред.).
       Зазначимо, що кількість прихильників вступу до Євросоюзу та НАТО дещо зросла, порівнюючи з попереднім опитуванням, проведеним групою "Рейтинг" протягом 4-9 листопада 2021 року.
            Тоді 62% опитаних підтримали вступ України до ЄС і 58% підтримали б вступ до НАТО. Водночас наразі зменшилася кількість противників вступу до ЄС (понад 10%) та НАТО (4%). 

Немає коментарів:

Дописати коментар