Сторінкифуерг

понеділок, 31 січня 2022 р.

Євросоюз готується до можливої зупинки постачання газу з РФ

ЄС співпрацюватиме зі США, Катаром та Азербайджаном, якщо Росія зупинить постачання газу
         Євросоюз готується до можливої зупинки або скорочення поставок газу з Росії. Про це заявив верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель.

        «Ми готові на випадок, якщо дипломатія зазнає невдачі, і ми розглядаємо всі варіанти. Це включає підвищення нашої стійкості, у тому числі шляхом роботи з такими партнерами, як США, Катар і Азербайджан, щодо постачання газу у випадку, якщо Росія вирішить скоротити або зупинити постачання», – заявив Боррель.
        Він також уточнив, що в ЄС просунулися у підготовці високоефективних заходів у відповідь на випадок подальшої російської агресії проти України, «які завдадуть серйозної шкоди російській економіці та фінансовій системі».
     «Ми також розглядаємо заходи експортного контролю, які б мали більш довгостроковий ефект, оскільки обмежують Росію в продуктах, необхідних їй для реалізації її стратегічних амбіцій», – зазначив чиновник.
          «Сьогодні ми переживаємо найнебезпечніший момент періоду після закінчення "холодної війни". Водночас ми повинні уникати подальшого розкручування спіралі ескалації і слідувати закликам президента Зеленського уникати будь-якої "паніки"», – зазначив Боррель.
        Боррель також наголосив, що дипломатична присутність Євросоюзу в Києві залишається без змін.

Немає коментарів:

Дописати коментар