Сторінкифуерг

понеділок, 14 лютого 2022 р.

ЄС підтримує навчання близько 1000 професіоналів для запобігання та реагування на насильство над дітьми онлайн

  Понад 600 поліцейських та кіберполіцейських, а також 300 освітян, психологів, соціальних педагогів у Донецькій, Дніпропетровській та Харківській  областях пройдуть навчання, що допоможе їм якісно проводити профілактичну роботу та реагувати на випадки насильства над дітьми в мережі.
         Про це повідомляє Представництво Європейського Союзу в Україні.

          Для самих дітей та їхніх батьків буде розроблено сучасний онлайн-інструмент подання скарг. Ця діяльність реалізується завдяки проєкту «Розширення можливостей правоохоронних органів у подоланні насильства щодо дітей в Інтернеті», що його впроваджує консорціум організацій громадянського суспільства з січня 2022 року за фінансової підтримки Європейського Союзу.
       Зокрема в межах проєкту передбачено розробку та пілотування профілактичних програм для дітей 10-18 років; впровадження програм професійної підготовки та підвищення кваліфікації для працівників правоохоронних органів;  створення та просування онлайн-механізму подання скарг; розробку обласних стратегій цифрової безпеки дітей та навчання зацікавлених сторін на місцевому рівні.
                   Після пілотування заходів у трьох областях проєкт поділиться досвідом з правоохоронними органами та місцевою владою по всій Україні.
              Ще в 2019 році в Україні понад 90% дітей 14–17 років користувалися соціальними мережами кожного дня. У 2020 році дослідження засвідчили, що майже чверть дітей потрапили принаймні в одну ситуацію сексуального насильства або експлуатації, а щонайменше 21% з них зіткнулися з кібербулінгом.
                   Довідково
                Трирічний проєкт «Розширення можливостей правоохоронних органів у подоланні насильства щодо дітей в Інтернеті» реалізують Всеукраїнська благодійна організація «Український фонд “Благополуччя дітей”», Всеукраїнський громадський центр «Волонтер» та Міжнародна громадська організація «Соціальні ініціативи з охорони праці і здоров’я» завдяки більш ніж 400 000 євро фінансової підтримки Європейського Союзу. Пілотні області – Дніпропетровська, Донецька та Харківська. Тривалість проєкту: 2022–2024 роки.

Немає коментарів:

Дописати коментар