Сторінкифуерг

понеділок, 14 лютого 2022 р.

У ЄС планують інвестувати 43 млрд євро у подолання кризи чіпів

Європейська комісія представила план боротьби з нестачею напівпровідників і підтримки їх виробництва у Європі, що, як очікується, допоможе сектору залучити понад 43 млрд євро державних та приватних інвестицій. Пропозиції оприлюнено на сайті Єврокомісії у середу, 9 лютого, пише УНН.


         Деталі
         Зазначається, що Єврокомісія пропонує "комплексний набір заходів", зокрема, для забезпечення безпеки постачання ЄС напівпровідниками. Так, пропонується план під назвою EU Chips Act, ціллю якого є подолання дефіциту напівпровідників і зміцннення технологічного лідерства Європи.
     Очікується, що цей план "залучить понад 43 мільярди євро державних та приватних інвестицій та встановить заходи для запобігання, підготовки, прогнозування та швидкого реагування на будь-які майбутні збої в ланцюжках поставок разом з державами-членами та нашими міжнародними партнерами". "Це дозволить ЄС досягти своєї мети подвоїти свою поточну частку на ринку до 20% до 2030 року", - вказують у Єврокомісії.
    "Без чіпів немає цифрового переходу, немає зеленого переходу, немає технологічного лідерства. Забезпечення поставок найсучасніших чіпів стало економічним і геополітичним пріоритетом", - прокоментував єврокомісар з питань внутрішнього ринку Тьєррі Бретон.
          Доповнення
       До такого рішення єврочиновників підштовхнула світова криза з виробництвом та постачанням компонентів для техніки.
     Європейський парламент та держави-члени ЄС повинні будуть обговорити пропозиції Єврокомісії щодо European Chips Act за звичайною законодавчою процедурою. У разі ухвалення Регламент безпосередньо застосовуватиметься на території ЄС.

Немає коментарів:

Дописати коментар