Сторінкифуерг

четвер, 26 травня 2022 р.

Італія підтримує євроінтеграційні прагнення України – Джапарова

Перша заступниця міністра закордонних справ України Еміне Джапарова представила як безпекові, так і економічні переваги від майбутнього членства України в ЄС. Італія підтримує євроінтеграційні аспірації української держави.
        Як передає Укрінформ, про це перша заступниця міністра закордонних справ України Еміне Джапарова повідомила у Фейсбуці.
«У складі команди спецпредставників Президента Володимира Зеленського, разом з Ольгою Стефанішиною, Олексієм Чернишовим та Ігорем Жовквою розпочали євротур столицями ЄС, де говоритимемо про надання Україні статусу країни-кандидата ЄС у червні цього року», - заявила Джапарова.

      Вона також повідомила, що завершила свій перший візит до Італії, яка підтримує наші євроінтеграційні аспірації. У рамках міністерської зустрічі КМРЄ, що проходила в Туріні, від імені міністра закордонних справ Дмитра Кулеби Джапарова мала ряд зустрічей із міністрами закордонних справ та іншими посадовцями країн. Головна тема - статус кандидата для України.
    За її словами, програма в Римі була спрямована на роботу з медіа, дипломатичним корпусом та впливовими експертними колами країни.
      Крім того, Джапарова Італії поінформувала про російську агресію проти України та висловила вдячність Італії за політичну, гуманітарну та фінансову підтримку Україні.
        Джапарова також наголосила, що справжніми «коріннями» військової кампанії росії в Україні є реваншизм і глобальний ревізіонізм. «Методами, якими користується росія для досягнення цього - порушення прав людини, військові злочини, масові вбивства, звірства, зґвалтування, тортури, мародерство тощо. Нездатність глобальної системи відреагувати на окупацію Криму та Донбасу повністю розв'язала руки росії», - заявила вона.
       Джапарова підкреслила, що «формула Кулеби» - три фактори, що можуть змінити ситуацію на краще: жорсткі санкції проти рф, надання Україні важкого озброєння, отримання Україною статусу кандидата на членство в ЄС.
Вона зазначила, що надання Україні статусу країни кандидата в червні цього року не стане революцією, натомість буде актом визнання, адже ЄС потребує України не менше, ніж Україна потребує ЄС.
       Також Джапарова представила як безпекові, так і економічні переваги від майбутнього членства України в ЄС.
       Перша заступниця глави МЗС зазначила також, що Україна значно просунулася у реалізації Угоди про асоціацію з ЄС та впровадженні необхідних євроінтеграційних реформ.
         «Сьогодні українці як ніколи підтримують європейську інтеграцію. За - 91% українців. 70% італійців згодні, що Україна має стати членом Євросоюзу. Жодна інша європейська держава не заплатила такої високої ціни за своє європейське майбутнє, яку сьогодні платять мільйони громадян України», - заявила Джапарова.
       Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський 18 квітня передав главі представництва Європейського Союзу Матті Маасікасу заповнену першу частину анкети-опитувальника для отримання Україною статусу кандидата на членство в ЄС.
          9 травня Зеленський повідомив, що Україна заповнила другу частину анкети-опитувальника для отримання статусу кандидата на членство в Європейському Союзі.
          Президент підписав заявку на членство України в Європейському Союзі 28 лютого 2022 року.

Немає коментарів:

Дописати коментар