Сторінкифуерг

середа, 8 червня 2022 р.

Резніков пропонує ЄС створити трастовий фонд для України

 Міністр оборони Олексій Резніков запропонував створити в ЄС трастовий фонд для України.
          Пряма мова: "Є держави, наприклад Люксембург, які готові інвестувати в безпеку – допомагати Україні. Але вони не можуть, бо не мають озброєння, яке нам потрібне. Хорошим рішенням було б створити трастовий фонд в Європі, і це може бути наступним кроком".

              Деталі: Під час Міжнародного безпекового форуму GLOBSEC-2022 Резніков оцінив рівень надання допомоги Україні як такий, що дозволяє лише стримувати агресора. Натомість, він наголосив, що Сили оборони України потребують більше, щоб перейти в ефективний контрнаступ і відкинути російських загарбників за межі нашої держави, звільнити усі тимчасово окуповані території.
         "На першому етапі ми хочемо підвищити наші спроможності. Далі – обговорити наше майбутнє сусідство з Росією", – сказав Резніков.
            Також, він звернув увагу, що НАТО намагається посилити східний фланг, у цій перспективі під час Саміту в Мадриді має бути прийнято оборонну стратегію на наступні 10 років.
           "Я думаю, якщо ми говоримо про членство України в Альянсі де-факто, а не де-юре, це було б дуже хорошою ідеєю, щоб Україна була частиною цієї стратегії, адже ми є частиною східного флангу Європи, НАТО, ЄС. Це було б виграшною ситуацією для усіх. Тому що, на жаль, Кремль не відлетить в космос на технологіях Ілона Маска", – додав міністр.

Немає коментарів:

Дописати коментар