Сторінкифуерг

пʼятниця, 24 червня 2022 р.

Політики у ЄС заговорили українською через історичне рішення про статус кандидата

 Чимало політиків та лідерів Європейського союзу, які були впевнені у наданні Україні статусу кандидата, у четвер поширили заяви, привітання і навіть наперед записані відео для української аудиторії.
             Про це повідомляє "Європейська правда".

        Абсолютно впевнені у переможному для України рішенні виявилися керівники дипломатії України та ЄС. Дмитро Кулеба та Жозеп Боррель записали спільне відео, яке поширили відразу після оголошення проміжних підсумків саміту.
                Жозеп Боррель також написав з цього приводу твіт українською мовою
          "Україна переможе. Європа переможе. Сьогодні розпочинається довгий шлях, який ми долатимемо разом. Народ України належить до європейської родини. А майбутнє України – у ЄС" - затвітив він.
               Топ-дипломати ЄС та України спільно прочитали звернення про те, що це – вирішальний момент у історії Європи.
           На українську перейшов також президент Європейської ради Шарль Мішель.
              "Історичний момент!  Вітаю Володимира Зеленського та Маю Санду, а також народи України🇺🇦 і Молдови. Наше майбутнє – разом!", - написав він.
        З Мішелем погодився віцепрезидент Єврокомісії Валдіс Домбровскіс. "Насправді історичний день для України та Молдови! Це є відображенням їхніх сильних та законних прагнень до вступу в ЄС. Вони мають право вирішувати свою долю самостійно. І це – бути частиною Європи. Вітаю!", - написав політик українською у відповідь на український ще твіт президента Євроради.
             "Україна – це Європа", додав до їхніх слів лідер латвійської дипломатії Едгарс Рінкевичс 
                  На українську, підтримуючи колег, перейшов також президент Франції.
              "Ми відкриваємо новий етап для України, для Молдови, для Європи. Це історична мить", - затвітив Емманюель Макрон  
                Минулого тижня у Києві ми взяли на себе зобов'язання: робити все щоб надати Україні статус кандидата на вступ до Європейського Союзу. Зроблено. Сього вечора ми відкриваємо новий етап для України, для Молдови, для Європи. Це історична мить.
        Нагадаємо, лідери Європейського союзу на саміті в Брюсселі 23 червня затвердили рішення надати Україні та Молдові статус кандидата на вступ.
Рішення було схвалено на основі рекомендації Європейської комісії, наданої 17 червня.

Немає коментарів:

Дописати коментар