Сторінкифуерг

субота, 31 серпня 2024 р.

Боррель планує відвідати Україну до завершення повноважень на посаді

     Високий представник ЄС Жозеп Боррель протягом вересня або жовтня має намір відвідати Україну, щоб надати додатковий поштовх співробітництву між Україною і ЄС в сфері оборони до завершення своїх повноважень у «старому» складі Європейської комісії.
                Про це високий представник ЄС заявив 30 серпня у Брюсселі під час прес-конференції за підсумками неформальної зустрічі міністрів оборони країн-членів ЄС, повідомляє кореспондент Укрінформу.

                    «Ми маємо інтегрувати Україну в нашу промислову базу. Є багато чого навчитися від спроможності українців нарощувати інновації у сфері оборони. Саме тому ми відриваємо офіс ЄС з оборонних інновацій в Києві. Разом з Єврокомісією ми відкриємо його невдовзі, ймовірно у вересні. У будь-якому випадку, я планую відвідати Україну протягом вересня-жовтня, до завершення терміну повноважень високого представника, щоб зробити ще один поштовх до співробітництва у сфері оборони. Це була важлива частина мого завдання протягом минулих років», - зазначив Боррель.
                Як повідомлялося, протягом минулих двох днів у Брюсселі відбулася неформальна зустріч ЄС міністерського рівня в форматі Gymnich. Вчора дискусії щодо найважливіших зовнішньополітичних питань були проведені серед міністрів закордонних справ країн ЄС, сьогодні питання безпеки обговорили міністри оборони європейських країн. Обидві зустрічі першим питанням порядку денного мали продовження та посилення військової підтримки ЄС для України у її боротьбі проти російської агресії.

Немає коментарів:

Дописати коментар