Сторінкифуерг

субота, 31 серпня 2024 р.

Кулеба і Боррель зустрілися в Брюсселі: що вони обговорювали

        Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба 29 серпня у Брюсселі провів переговори із главою дипломатії Європейського Союзу Жозепом Боррелем. Обговорювали кроки України до членства в ЄС, другий Саміт миру і тиск на Росію.
                    Про це йдеться на сайті українського МЗС.

                   "Ми приділили особливу увагу прогресу у виконанні Україною вимог для членства в ЄС, таких як нещодавня ратифікація Римського статуту, а також подальшим крокам з обох сторін для прогресу в переговорах про вступ до ЄС", — зазначив у пресрелізі Кулеба.
                Український посадовець додав, що з представником Євросоюзу вони також скоординували зусилля з реалізації Формули миру в підготовці до другого Саміту миру. Говорили й про спільні дії для посилення політичного, дипломатичного та економічного тиску на Росію та її союзників.
                    Боррель написав у своєму акаунті Х, що з Кулебою вони обговорили військову підтримку України та необхідність зняття обмежень на використання зброї проти військових об'єктів РФ, якщо удари здійснюватимуться відповідно до міжнародного права.
                "Ми також обмінялися думками щодо дипломатичного треку та української формули миру", — додав глава європейської дипломатії.
                  Кулеба теж зазначив важливість військової підтримки: "Довгостроковий мир в Європі залежить від рішучих швидких рішень на підтримку України, таких як зняття обмежень на далекобійні удари, зміцнення протиповітряної оборони та своєчасна військова допомога".
            Раніше в інтерв'ю Politico Кулеба запевняв, що якщо Польща збиватиме російські ракети та дрони, які летять в її бік, це не призведе до участі НАТО у війні.
                     29 серпня перед зустріччю міністрів закордонних справ Європейського Союзу Кулеба також казав, що буде обговорювати зі своїми європейськими колегами дозвіл для Києва завдавати ударів західною зброєю вглиб російської території.
            Напередодні на спільній пресконференції з главою польського МЗС Радославом Сікорським у Польщі Кулеба заявив, що найбільша проблема України у війні з Росією — це що союзники Києва бояться схвалити нову політику підтримки України, бояться ескалації.

Немає коментарів:

Дописати коментар