Сторінкифуерг

середу, 29 березня 2017 р.

Тереза Мей офіційно запустила процедуру Brexit

Прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей підписала офіційний лист про намір її країни вийти зі складу Євросоюзу, повідомляє Reuters.
Тереза Мей подасть документи про вихід Сполученого Королівства з ЄС президенту Європейської ради Дональду Туску в середу, 29 березня, через свого представника в європейському співтоваристві Тіма Барроу. Після цього почнуться переговори про умови виходу країни зі складу політичного блоку. Як додає Reuters, у британського прем'єр-міністра буде два роки, щоб врегулювати умови виходу країни, перш ніж Brexit вступить в силу в кінці березня 2019 року. Результати переговорів формуватимуть майбутнє економіки Великої Британії, п'ятої за величиною в світі, і визначать, чи зможе Лондон зберегти своє місце в якості одного з двох провідних світових фінансових центрів. Для ЄС, який вже оговтався від другої поспіль криз - фінансової і напливу біженців - втрата Великої Британії є найбільшим ударом за більш ніж 60 років існування.
Лідери ЄС стверджують, що не хочуть карати Велику Британію за її рішення. Але на тлі підйому націоналістичних і євроскептических рухів вони не можуть дозволити собі дати Лондону щедрі умови виходу з ЄС, які могли б спонукати інші держави-члени наслідувати його прикладу.
Раніше повідомлялося, що прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей 29 березня повідомить керівництво ЄС про початок процедури виходу Сполученого королівства з Європейського Союзу відповідно до статті 50 Лісабонського договору. Глава британського уряду також неодноразово заявляла про жорсткому сценарії виведення країни з ЄС. Це передбачає вихід Великої Британії з єдиного європейського ринку, що дозволяє ввести обмеження на свободу працевлаштування для громадян країн Євросоюзу на території королівства, виключення з Митного союзу з ЄС і вихід з-під юрисдикції Європейського суду в Люксембурзі.


Детальніше читайте на УНІАН: https://www.unian.ua/world/1847339-tereza-mey-ofitsiyno-zapustila-protseduru-brexit.html

Немає коментарів:

Дописати коментар