Сторінкифуерг

четвер, 23 березня 2017 р.

Зверніть увагу: новинка!




Ложкін Б. Є. Четверта республіка. Чому Європі потрібна Україна, а Україні - Європа [Текст] / Б. Є. Ложкін ; за участю В. Федоріна. - 2-е вид. - Харків : Фоліо, 2016. - 252 с.
Можливо, через років 20 події, пережиті Україною у 2014—2016 роках, сприйматимуться не як низка випробувань, а як початок нової епохи. Один з ключових діячів цього періоду — глава Адміністрації Президента України Борис Ложкін розповідає у цій книжці про те, як будувалася нова українська держава, вільна від спадщини радянської влади і панування олігархів. «Четверта республіка» — книжка про повернення України до європейської сім’ї народів, про те, що вже зроблено, і про те, що доведеться ще зробити.

«Четверта республіка. Чому Європі потрібна Україна, а Україні — Європа» написана у співавторстві з російським журналістом Володимиром Федоріним. Вийшла 18 березня 2016 року російською мовою. Одночасно з російським оригіналом вийшов переклад українською, потім англійською та німецькою.
«Протягом першого року роботи в АП мені доводилося багато дискутувати про історію України, її стратегії, реформи, необхідні для будівництва нормальної європейської країни. До кінця цього року я накопичив досвід і знання, які, без перебільшення, можна назвати унікальними. І у мене з'явилася потреба ними поділитися. Так народилася ідея написати книгу», — так Борис Ложкін описав передумови для початку роботи над книгою.
Автори пояснюють вибір назви книги тим, що, на їхню думку, після Революції Гідності в історії України настав період Четвертої республіки.
«Ми порахували, що першою республікою була Українська Народна, яка проіснувала з 1917-го по 1919-й. Друга — Українська РСР. Україна 1991—2013 років — це Третя республіка. У 2014-му, після Революції гідності, почалася нова епоха — Четвертої республіки, завдання якої — побудовати сучасну демократичну державу і потужну економіку», — зазначив Ложкін.
Короткий зміст
Перший розділ («Смак влади») присвячений подіям 2013—2014 років, коли в Україні відбулася зміна влади, а Борис Ложкін включився в роботу з будівництва нових державних інститутів.
Другий («Без карти») — це коротка історія Третьої республіки, подана через призму фактів біографії Бориса Ложкіна.
Третій розділ («Революція цінностей») присвячений бійцям, волонтерам, громадським активістам. «Їхня самопожертва — справжній атестат зрілості, підтвердження того, що в Україні склалася сучасна політична нація», — йдеться у книзі.
Розділ четвертий, «Пан Президент» — короткий нарис перших півтора років президентства Петра Порошенка.
П'ятий і шостий розділи («Побудова сучасної держави» і «Спецназ реформ») присвячені процесу перезавантаження і кадрових оновлень українських державних інститутів.
«Політичну і економічну структуру, сформовану в Україні в 1990—2000 роках, часто називають олігархічною. Це серйозний обмежувач, який заважає модернізації країни», — пише Борис Ложкін. Про масштаби проблеми і про шляхи її вирішення — сьомий розділ («Сутінки олігархів»).
Восьмий розділ («Українська економіка: що пішло не так») дає аналіз причин економічного відставання України від сусідів.
Дев'ятий розділ («Боротьба за реформи») розповідає про те, як забезпечити успіх і незворотність радикальних реформ, які створять передумови для сталого та динамічного економічного зростання України.
Десятий розділ («Повернення в Європу») — про те, що «Україна, яка відповідає сама за себе, — це не тягар, а підмога для будівництва спільного європейського дому».
Одинадцятий розділ («Загроза зі сходу») описує підхід до вирішення «ключового завдання українського державотворення — дати переконливу відповідь на виклик, кинутий Росією».

Немає коментарів:

Дописати коментар