Сторінкифуерг

пʼятницю, 7 квітня 2017 р.

Порошенко звернувся до українців після рішення ЄП про "безвіз"

Президент України Петро Порошенко звернувся до українців після рішення Європарламенту про надання нашій країні безвізового режиму. Про це повідомили у прес-службі глави держави. За його словами, це рішення ЄП - символ приналежності України до спільного європейського цивілізаційного простору, наших спільних цінностей з Європою й свідчення успішності та безповоротності нашого курсу на інтеграцію до Європи.
 
"Потужну підтримку у цьому питанні нам надала переважна більшість політичних сил, окрім маргінальних проросійських, пропутінських партій. 521 депутат твердо висловив свою цілковиту підтримку України", - зазначив він. Порошенко наголосив, що "безвіз" матиме чимале практичне значення для багатьох громадян. За його словами, майже 3 мільйони українців вже отримали чи зараз одержують біометричні паспорти, які необхідні для безвізових поїздок. Лише за 2016 рік українці понад 15 мільйонів разів перетнули державний кордон з країнами Європейського Союзу, додав він. Глава держави наголосив, що рішення Європарламенту – це значно ширше, ніж вільні подорожі і свобода пересування. "Це – ще більші гордість за українське  громадянство та привабливість українського паспорта. Це – символ приналежності України до спільного європейського цивілізаційного простору. Це яскравий маркер того, що Україна – частина об’єднаної Європи, від Лісабона до Харкова, і ми поділяємо спільні цінності. Це свідчення стратегічної правильності нашого європейського вибору, успішності та безповоротності нашого курсу на інтеграцію до Європи", - зазначив Порошенко. "І нарешті, сьогоднішнє голосування – це визнання Європейським парламентом глибини наших реформ", - наголосив президент.

Детальніше читайте на УНІАН: https://www.unian.ua/politics/1864196-poroshenko-zvernuvsya-do-ukrajintsiv-pislya-rishennya-ep-pro-bezviz-povniy-tekst-video.html


Немає коментарів:

Дописати коментар