Сторінкифуерг

вівторок, 18 квітня 2017 р.

Анкара наполягає на візовій лібералізації з ЄС


Анкара наполягає на якнайшвидшому спрощенні візового режиму з ЄС як одній з умов угоди щодо запобігання нелегальній міграції в Європу. Про це заявив міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу, передає турецьке агентство Anadolu.

Міністр попередив, що якщо ЄС не дасть зелене світло візовій лібералізації з Анкарою, то Туреччина буде змушена переглянути взяті на себе зобов'язання, погодившись на боротьбу з нелегальною міграцією в Егейському морі. За його словами, політика зближення з ЄС залишається пріоритетом Анкари. Глава МЗС підкреслив, що Туреччина і Євросоюз повинні співпрацювати у вирішенні загальних проблем, таких як міграційний криза і боротьба з тероризмом. При цьому Чавушоглу згадав про політичні перепони на шляху євроінтеграції Туреччини, що призвело до зниження довіри до ЄС, особливо останнім часом. «Незважаючи на всі труднощі, відносини Туреччини і ЄС все ще мають шанси на розвиток. Туреччина готова відповісти на конструктивні ініціативи європейських партнерів», - сказав міністр.

Детальніше читайте на УНІАН: https://www.unian.ua/world/1880516-ankara-napolyagae-na-vizoviy-liberalizatsiji-z-es-pogrojue-viyti-z-ugodi-schodo-migrantiv.html



Немає коментарів:

Дописати коментар