Сторінкифуерг

четвер, 13 квітня 2017 р.

Посилення кордонів ЄС ніяк не вплине на майбутній безвіз з Україною


Посилення зовнішніх кордонів Європейського Союзу жодним чином не вплине на майбутній безвізовий режим з Україною, який запрацює з червня цього року. Про це власному кореспонденту УНІАН в Брюсселі заявила депутат Європейського парламенту, доповідач з питання надання Україні безвізового режиму Марія Габріель. «Немає жодних ризиків (щодо можливого впливу посилення кордонів на безвізовий режим з Україною - УНІАН), тому ми повинні пам'ятати, що паралельно з переговорами щодо лібералізації візового режиму ми ухвалили рішення щодо механізму тимчасового припинення (безвізового режиму з третіми країнами). Це означає, що як ЄС, ми зробили доступним інструмент, який може бути задіяний в разі виникнення надзвичайної ситуації. Але для нас в Європейському парламенті між цими двома досьє немає ніякого зв'язку», - пояснила євродепутат. 

Габріель вкотре констатувала, що Україна виконала всі необхідні для надання безвізового режиму умови. «Тому лібералізація безвізового режиму буде у червні, а наприкінці квітня це питання буде розглянуто на Комітеті постійних представників (COREPER), у травні - Радою ЄС з подальшим підписанням в Європейському парламенті та публікацією в Офіційному журналі. Через 20 днів після публікації ми будемо вітати українських громадян», - переконана політик.
Як повідомляв УНІАН, з 7 квітня Європейський Союз посилив контроль на зовнішніх кордонах Шенгенської зони. В Єврокомісії пояснили це намірами переконатися, що «людина, яка перетинає кордон, не становить загрозу громадському порядку та безпеці». Перевірки здійснюватимуться як при в'їзді, так і при виїзді з території Євросоюзу.

Детальніше читайте на УНІАН: https://www.unian.ua/politics/1873924-posilennya-kordoniv-es-niyak-ne-vpline-na-maybutniy-bezviz-z-ukrajinoyu-evrodeputat.html



Немає коментарів:

Дописати коментар