Сторінкифуерг

понеділок, 3 липня 2017 р.

ФЕСТИВАЛЬ ЄВРОПЕЙСЬКОГО КІНО


29 червня в рамках фестивалю Європейського кіно за підтримки Української бібліотечної асоціації разом із кінодистриб’юторською компанією «Артхаус Трафік» на замовлення Представництва ЄС в Україні відбувся перегляд бельгійської кінокомедії французького режисера Жако Ван Дормеля «Надновий заповіт».

«Надновий заповіт» – це не фільм про релігію, а добродушна сатира на тему сучасного життя, що перевертає уявлення про устрій світу. Бог живе у звичайній квартирі в Брюсселі з дочкою Еа, у них складні відносини, через постійні докори і скандали, дочка тікає з дому. Але перед цим, вона вирішує напаскудити батькові, зламавши комп'ютер, Еа зробила доступною для всіх, інформацію про точну дату смерті. Бог вирушає на пошуки дочки й власноруч переконується в тому, що існувати в світі який він створив, не так то просто.
Фільм був висунутий на премію «Оскар-2016» у номінації «найкращий фільм іноземною мовою», а також отримав нагороди у 4-х категоріях на 6-й церемонії нагородження бельгійської національної кінопремії «Магрітт», зокрема за найкращий фільм та найкращу режисерську роботу Жако Ван Дормеля, а також номінувався на приз Міжднародної конфедерації художнього кіно (C.I.C.A.E.) під час Канського кінофестивалю 2015 року.

Після перегляду відбулося обговорення фільму, де кожен із присутніх мав змогу поділитися враженнями, висловити свою думку. 

Немає коментарів:

Дописати коментар