Сторінкифуерг

понеділок, 24 липня 2017 р.

МВФ погіршив прогноз зростання економіки Британії цього року

Міжнародний валютний фонд (МВФ) знизив прогноз зростання ВВП Великобританії на 2017 рік на 0,3 процентного пункту до 1,7%, у зв'язку з більш млявою, ніж очікувалося, економічною активністю в I кварталі, слід з оновленого липневого огляду фонду світової економіки World Economic Outlook.

 У квітні МВФ підвищив прогноз зростання ВВП Великобританії на 2017 рік на 0,5 процентного пункту до 2%, і на 2018 рік - на 0,1 процентного пункту до 1,5%, з урахуванням помірного впливу Brexit на економіку країни. Тепер прогноз на 2017 рік - 1,7% ВВП, очікування на наступний рік залишаються незмінними, повідомляє Росбалт.
"Прогноз зростання ВВП в Сполученому Королівстві на 2017 рік було знижено з урахуванням повільнішої, ніж очікувалося, активності в першому кварталі", - зазначається в огляді фонду.
Нагадаємо, що ВВП Великобританії в січні-березні зріс на 0,2% порівняно з попередніми трьома місяцями. Зростання відносно січня-березня 2016 року склав 2%.
Раніше вийшли дані, згідно з якими споживчі ціни у Великобританії підвищилися в червні 2017 року на 2,6% в річному вираженні. Опитані агентством Bloomberg аналітики очікували, що показник залишиться на чотирирічному максимумі 2,9%, досягнутому в травні.
Щодо травня ціни не змінилися при очікуваному підвищенні на 0,2%. Ціни без урахування продуктів харчування, алкоголю, тютюну та енергоносіїв (індекс CPI Core) минулого місяця зросли на 2,4% після підвищення на 2,6% у травні. Експерти очікували збереження показника на травневому рівні.


Детальніше читайте на УНІАН: https://economics.unian.ua/finance/2044739-mvf-pogirshiv-prognoz-zrostannya-ekonomiki-britaniji-tsogo-roku.html

Немає коментарів:

Дописати коментар