Відповідно
до європейських вимог, шоколадом може називатися лише той продукт, який містить
не менше 35% загальної кількості какао-продуктів.
З 1 січня в
Україні почали діяти нові вимоги до виробів з какао та шоколаду, що мають
забезпечити дотримання європейських стандартів в галузі безпечності та якості
продуктів харчування. Про це повідомляє Представництво ЄС в Україні на
своїй сторінці у Facebook. Відповідно до європейських вимог,
шоколадом може називатися лише той продукт, який містить не менше 35% загальної
кількості какао-продуктів. В молочному шоколаді має бути понад 25%
какао-продуктів та не менше 14% молочних продуктів. Білий шоколад має містити
не менше 20% какао-масла та понад 14% молочних продуктів.
"На
відміну від вимог національного стандарту України (ДСТУ), який є добровільним,
європейські вимоги є обов’язковими для виконання", - підкреслюють в
представництві. У разі невідповідності продукту європейським вимогам, він не
зможе називатись "шоколадом" або "шоколадним", а матиме
назву "солодкий батончик" або "глазурована цукерка".
Україна досить активно експортує шоколад та вироби з нього до країн ЄС. Лише за
січень-жовтень 2017 року збільшився експорт на 35%, порівняно з 2016 роком, та
становив $25,3 млн.
Детальніше
читайте на УНІАН: https://economics.unian.ua/agro/2330229-v-ukrajini-pochali-diyati-vimogi-es-do-yakosti-shokoladu.html
Немає коментарів:
Дописати коментар