Сторінкифуерг

вівторок, 7 травня 2019 р.

ЄБРР підтримує розвиток жіночого підприємництва


Жінки-підприємиці в Західній Україні отримають підтримку від "Банку Львів", якому ЄБРР надає пакет фінансування у розмірі до 5,3 млн євро для подальшого кредитування підприємств і закладів торгівлі під керівництвом жінок.
Пакет буде складатися з чотирирічної позики загальним обсягом до 4,3 млн євро для надання кредитів у місцевій валюті мікро-, малим та середнім підприємствам під керівництвом жінок. Програмою передбачено надання доступу до фінансування, експертних знань і технічних консультацій.
Другим компонентом пакету ЄБРР буде кредитна лінія на суму до 1 млн євро для "Банку Львів" за Програмою сприяння торгівлі ЄБРР для стимулювання міжнародної та регіональної торгівлі.

"Банк Львів" став першим банком в Україні, який приєднався до програми "Жінки в бізнесі", яка фінансується ЄБРР, ЄС через ініціативу "EU4 Business", Швецією, Фондом підтримки країн з перехідною економікою на ранній стадії розвитку ЄБРР та Фондом розвитку малого бізнесу ЄБРР. 23 квітня у Львові відбулося офіційне підписання та укладення договору про надання кредиту.
Довідково: 
Програма "Жінки в бізнесі" започаткована в 2014 році, у даний час працює в 18 країнах, в її межах уже було надано фінансову та консультативну допомогу понад 50 000 жінок-підприємниць для їхнього бізнесу. Загальний обсяг кредитів, наданих компаніям, якими керують жінки, у межах цієї програми наближається до 500 млн євро.
ЄБРР є найбільшим міжнародним інвестором в Україні. З початку своєї діяльності в Україні в 1993 році банк забезпечив сукупний обсяг зобов'язань в розмірі майже 13,1 млрд євро за 418 проектами.

Немає коментарів:

Дописати коментар