Сторінкифуерг

понеділок, 20 травня 2019 р.

Єврокомісар запевнила Гройсмана, що Україна — пріоритет для ЄС


Підтримка та партнерство з Україною є беззаперечним пріоритетом для Європейського Союзу, і ЄС сподівається на продовження курсу реформ, які вже дають результат.
Про це сказала європейський комісар з питань торгівлі Сесілія Мальмстрьом під час зустрічі у Києві з Прем’єр-міністром України Володимиром Гройсманом, повідомляє Урядовий портал.

«Що б не сталося, ви маєте знати, що ЄС – це партнер та друг України. Під вашим керівництвом уряд провів багато реформ, які очевидні для нас. Наші торгові відносини насправді зростають. Важливо, аби Україна продовжувала реформи – в контексті Угоди про асоціацію з ЄС, в контексті програм співпраці з МВФ. Я хочу запевнити: підтримка і партнерство з Україною – це незмінний шлях», - сказала Мальмстрьом.
У свою чергу Гройсман зазначив, що Україна та ЄС мають великий і важливий порядок денний роботи. «Наші відносини розвиваються добре, але нам потрібно прискорюватися. Ми забезпечили макрофінансову стабільність, і це говорить про те, що питання взаємної торгівлі має для нас величезне значення. Я радий зустрічі і радий тому, що ми йдемо спільним шляхом», – додав він.
Частка ЄС у загальному експорті товарів з України перевищує 42%. Сторони обговорюють можливості розширення торгових відносин і внесення відповідних змін до Угоди про асоціацію та Угоди про вільну торгівлю, які будуть взаємовигідні і Україні, і Євросоюзу.

Немає коментарів:

Дописати коментар