Сторінкифуерг

четвер, 6 червня 2019 р.

Україна отримає 500 млн євро другого траншу допомоги ЄС після виконання зобов'язань


Зеленський запевнив, що Україна буде дотримуватися взятих на себе міжнародних зобов'язань
Європейський Союз завершить розгляд питання про надання Україні другого траншу в розмірі 500 млн євро в рамках четвертої програми макрофінансової допомоги ЄС, як тільки українська сторона виконає відповідні вимоги для їх полученія.Об це заявив віце-президент Єврокомісії Валдіс Домбровскіс на зустрічі з президентом України в Брюсселі , передає РБК-Україна з посиланням на прес-службу Зеленського .

Український президент запевнив, що Україна буде дотримуватися взятих на себе міжнародних зобов'язань, в тому числі і у взаєминах з міжнародними фінансовими інститутами.
"У зв'язку з цим європейську сторону повідомили про результати зустрічі глави держави з представниками Міжнародного валютного фонду, під час якої було досягнуто порозуміння подальших кроків у співпраці з фондом", - йдеться в повідомленні прес-служби президента.
Домбровскіс також висловив упевненість в збереженні солідарності щодо України в майбутньому складі Європейської комісії та Європейської ради.
Нагадаємо, протягом 2015-2017 років в Україні діяли програми допомоги Європейського Союзу на суму 500 млн євро, в 2018 році - на 272,5 млн.

Немає коментарів:

Дописати коментар