Сторінкифуерг

четвер, 6 червня 2019 р.

ЄС продовжить підтримувати Україну, – Могеріні


Високий представник ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки Федеріка Могеріні запевнила президента України Володимира Зеленського в тому, що ЄС продовжить підтримувати Україну в її програмі реформ і її незалежності, суверенітету і територіальної цілісності.
Як повідомляється на сайті офіційного представника ЄС, такий посил містився в ході двосторонньої зустрічі, яка відбулася в середу, 5 червня, в Брюсселі, пише НВ.
«Високий представник привітала президента Зеленського з перемогою на виборах і підкреслила, що Європейський Союз продовжує підтримувати Україну, допомагаючи країні в її програмі реформ і щодо її незалежності, суверенітету і територіальної цілісності», – сказано в заяві.

Як повідомляється, в ході зустрічі Федеріка Могеріні і Зеленський обговорили можливі шляхи просування вперед для повного виконання Мінських угод усіма сторонами, «нагадавши в цьому відношенні про відповідальність Росії». Вони також «відкинули недавні російські укази», що дають право, зокрема, особам, які постійно проживають в деяких областях Донецької та Луганської областей України, отримати в спрощеному порядку російське громадянство.
«Федеріка Могеріні підкреслила, що ЄС готовий підтримати реалізацію Мінська усіма доступними засобами. Це може включати допомогу ЄС у підтримці заявленої мети президента Зеленського щодо інклюзивної підходу до громадян України, які проживають в районах, контрольованих неурядовими організаціями на сході України», – йдеться в заяві.
Федеріка Могеріні також підтвердила соціально-економічну підтримку ЄС регіону Азовського моря.
«Європейський союз очікує, що Росія негайно звільнить 24 затриманих українських моряків і поверне Україні три судна», – підкреслила вона.
Крім того, в ході зустрічі сторони також торкнулися питання про необхідність продовження Україною процесу реформ «на благо своїх громадян і в контексті Угоди про асоціацію Україна-ЄС».
«Вони з нетерпінням чекають продовження дискусій і спільної роботи на наступному саміті Україна-ЄС, який відбудеться 8 липня в Києві», – наголошується в заяві.

Немає коментарів:

Дописати коментар