Сторінкифуерг

понеділок, 3 червня 2019 р.

Туреччина продовжить курс на вступ в ЄС, – Ердоган


Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган заявив, що його країна зберігає свою прихильність до членства в ЄС, не дивлячись на критику з боку Брюсселя.
Про це повідомляє Reuters, передає НВ.
«Цією реформою (сфери юстиції – ред.) Ми висловлюємо свою прихильність повноцінного членства в ЄС, хоча блок і не виконує обіцянки, які він дав нам» – сказав Ердоган.

Глава держави зазначив, що реформи у сфері юстиції підвищать довіру до судової системи і сприятимуть створенню сприятливого середовища для інвестицій.
Раніше Європарламент підтримав звіт комітету у закордонних справах із закликом до Єврокомісії і держав-членів офіційно призупинити переговори з Туреччиною про вступ до ЄС.
Своє рішення у комітеті пояснили тим, що в Туреччині порушуються права людини і громадянські свободи, виявляється вплив на судову систему, не вирішені суперечки з Кіпром та іншими сусідами.
Туреччина стверджує, що членство в ЄС – одна з головних стратегічних цілей, проте переговори про вступ, офіційно розпочаті в 2004 році, роками перебувають в замороженому стані.

Немає коментарів:

Дописати коментар