Сторінкифуерг

пʼятницю, 11 жовтня 2019 р.

Україна хоче обговорити з ЄС обмеження у торгівлі сталлю


Україна вважає негативним явищем повернення до квотування сталеливарної продукції, яке ЄС запровадив після реакції світового ринку на введення додаткового мита з боку США.
Наша країна має намір обговорити це питання у листопаді, на зустрічі Комітету асоціації Україна-ЄС у торговому складі, повідомив кореспонденту Укрінформу в Брюсселі заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України – торговий представник України Тарас Качка.

«Ми в цілому виступаємо проти таких заходів - як американських, так і європейських - оскільки це веде до так званої «керованої торгівлі». Використовуючи засоби торгівельного захисту і ЄС, і США фактично повертаються до кількісних обмежень у торгівлі на таких глобальних ринках, як сталеливарна продукція. Для нас це є неприйнятним, оскільки 10-15 років тому ми взагалі відійшли від квотування на цих ринках», - зауважив Качка.
Він нагадав, що угода про квотування експорту сталеливарної продукції з України до ЄС перестала застосовуватися ще в середині «нульових» років. І наголосив, що наша країна не зробила жодних кроків, які б могли спричинити повернення до штучного регулювання такої торгівлі.
«Ми виступаємо проти цього і ведемо діалог з партнерами. Це глобальне негативне явище не повинне обмежувати нашу торгівлю на двосторонньому рівні, оскільки не ми є причиною кількісних обмежень у торгівлі металургійною продукцією. Це є одним з пунктів для обговорення під час засідання Комітету асоціації у торговому складі, який відбудеться 18 листопада», - повідомив торговий представник України.

Немає коментарів:

Дописати коментар