Сторінкифуерг

неділя, 12 квітня 2020 р.

Україна та Швеція продовжать співпрацю щодо децентралізації


Україна та Швеція продовжать співпрацю щодо децентралізації.
Про це йшлося під час зустрічі Міністра розвитку громад та територій України Олексія Чернишова з Надзвичайним та Повноважним Послом Швеції в Україні Тобіасом Тибергом.

Зокрема, сторони обговорили пріоритети децентралізації, співпрацю у подоланні наслідків пандемії коронавірусу та проведення майбутніх місцевих виборів 2020 року. Міністр зазначив, що Уряд планує прискорити децентралізацію і підготувати все до виборів, запланованих на цей рік.
«Швеція продовжуватиме надавати підтримку Україні в реформі місцевого самоврядування у відповідності до Європейської Хартії місцевого самоврядування. Ми раді чути, що децентралізація залишається одним з головних пріоритетів для Уряду України», – запевнив Тобіас Тиберг.
Також сторони обговорили діяльність Ради донорів з децентралізації, на якій цього року головує Швеція, програму «Підтримка децентралізації в Україні» (SKL), роботу Центрального Офісу Реформ та питання координації Мінрегіону з іншими міністерствами, зокрема через роботу тематичних робочих груп у складі Ради Донорів. Вони домовились, що найближчим часом буде  проведено чергове засідання Ради Донорів онлайн.
Нагадаємо, європейський проєкт допоможе зі створенням зручних Центрів надання адмінпослуг в українських ОТГ.

Немає коментарів:

Дописати коментар